Translate

İrmik Helvası


İrmik Helvası Sütlü Tarifi

İrmik helvası,lezzeti ile geçmişten günümüze kadar en çok tüketilen ve sevilen tatlılar arasında yer alır.İrmik helvası sütlü yapılabileceği gibi sütsüz de yapılabilir.Ben bu gün süt ile yapılan irmik helvası tarifini vereceğim.İşte irmik helvası ölçüsü:
2 su bardağı irmik
250 gr tereyağ yada margarin
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı fındık,ceviz yada çam fıstığı
Arzuya göre 1 tatlı kaşığına yakın tarçın
İrmik Helvası Sütlü Yapılışı:

Yağ eritilir,irmik güzelce karıştıra karıştıra kavrulur ,fıstık,ceviz yada fındık eklenir,irmiğin rengi güzelce iyice koyulaşana kadar kavrulmaya devam edilir,ayrı bir tencereye,şeker ,süt ve su konulur,ocağın altı yakılır,şeker eriyinceye kadar karıştırılır ve altı kapatılır,kavrulan irmiğe yavaşça eklenip karıştırılır,şerbet irmikle kaynar ve şerbeti içine çekmeye başlar,azıcık şerbet kalınca altı kapatılır,ve tarçın eklenir,üzerine de kapak kapatılır,dinlenen helva iyice şerbetini çekince servis edilecek tabaklara konulup servis edilir.Afiyet olsun. tariflimutfak.blogspot.com

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum: