Translate

 Erik Turşuları

Erik Turşusu Nasıl Yapılıyor?


Erik sezonu kapanırken birazcık erik turşusunun denemesini yapalım dedim.Gerçekten çok lezzetli bir turşu oldu.Sizde bulabilirseniz deneyin veya kaydedin seneye denemeyi unutmayın.Erik turşusunun yapılış şekliyle her turşuyu yapabilirsiniz.İşte eriğin turşusu malzemeleri;

1 kg erik
5-6 adet sarımsak 
1 avuç nohut
8-9 dal dereotu
1 litre içme suyu
3 çorba kaşığı kaya tuzu (sofralık tuz olmaz)
1 çay bardağı üzüm sirkesi
erik turşu

Erik Turşusu Nasıl Yapılıyor Yapılışı:Eriği, dereotunu, nohutu, sarımsağı yıkayarak hazır edin. Daha sonra 1 litrelik kavanozun en altına nohutu dökün. Diğer malzemeleri karışık bir şekilde kavanoza dizin. Erikleri sıkı bir şekilde yerleştirin. 1 litre suya, tuzu ve sirkeyi ekleyip tuzlar eriyene kadar karıştırın. Kavanoza döküp ağzını sıkı kapatıp serin karanlık bir yerde muhafaza edin. 10-15 gün içinde turşunuz hazır olur.Erik turşusu tarifi bu şekilde oluyor.Allah tadında yedirsin, afiyet olsun.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply