Soğuk Çorbası

Soğuk Çorba Tarifi

2 su bardağı aşurelik buğday 
1 çay bardağı haşlanmış nohut 
1 büyük kâse yoğurt 
Tuz 
Kaynamış su 
Ayrıca soğuk su 
Üstüne;
İsteğe bağlı nane, pulbiber 
Soğuk Çorba Nasıl Yapılır?
Ayıklanmış, yıkanmış buğday düdüklü tencereye alınır, üzerine kaynamış su konur. 15 ila 20 dakika arası pişirilir.
Pişen buğdaylar iyice soğuduktan sonra çırpılmış yoğurt,damak tadınıza göre tuz haşlanmış nohut,çorba kıvamını buluncaya kadar soğuk su eklenir.Cacık kıvamında olacak.Yapımı kolay,pratik, besleyici içinizi ferahlatacak çorba soğuk soğuk içmeye hazır,afiyet ile...

Hakkımda Sibel

Mutfağımda pişirdiğim mis kokulu yemekleri sizlerle paylaşıyorum.Yemek yapmak,yemek tarifleri yazmak ve yemek fotoğrafları çekmek en büyük hobim.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply