Translate

 Sarı Karpuz

Şifa Deposu Sarı Karpuz Yediniz Mi?

Karpuz denince ilk akla kırmızı renkli sulu karpuz gelir.Sarı karpuz halk arasında "Çin karpuzu" olarak bilinir.Ana vatanı Çindir.Şifa deposu olan sarı karpuz bir çok hastalığa iyi gelmektedir.Lezzeti unutulmaya yüz tutmuş "Anadolu karpuzu" tarımı şimdilerde profosyonel olarak Burdur yöresinde yetiştirilmektedir.

Sarı karpuz faydaları nedeniyle tüm dünyada ilgi görmeye başlamış popüler meyvedir.İşte sarı karpuzun yararları:
  • Sarı karpuz böbrek taşlarının düşürülmesinde fayda sağlıyor.Böbrek taşlarının rahatça düşürülmesi için aç karnına tüketilmesi öneriliyor.Böbrek taşları ve böbrek kumlarının ağrısız düşürülmesinde fayda veriyor.
  • Vücutta toplanan toksin maddeleri temizliyor.İdrar söktürücü özelliği ile toksin maddeleri vücuttan kolaylıkla uzaklaştırıyor.
  • Kalorisi düşük olduğundan diyet yapanlar diyet listelerinde sarı karpuza  yer veriyor.
  • Lifli yapısı ile bağırsak kanseri oluşumunu engelliyor.Bağırsak florasını kontrol altında tutuyor.
  • Sarı karpuz çekirdekleri vücutta kanser oluşumunu engelliyor.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply