Muhallebili Kadayıf

Muhallebili Kadayıf Tarifi

  • 300 gr. kadayıf
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ
  • 1 su bardağı file doğranmış fındık
  • Muhallebi Malzemeleri
  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 2 türk fincanı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti yada bir paket sıvı krema

Muhallebili Kadayıf Nasıl Yapılır?
Muhallebili kadayıf yapılışı için;kadayıf buzlukta dondurulur,elle kırılıp ufalanır ve tencereye alınır,üzerine eritilmiş tereyağ ve şeker eklenir,devamlı karıştırarak(burası baya zahmetli)kavrulur,fındıklar eklenir karıştırılıp altı kapatılır,soğuması için kenara alınır,krema için(vanilya,krem şanti yada sıvı krema hariç) diğer malzemeler karıştırılarak koyulaşana dek pişirilir,altı kapatılınca vanilya eklenip karıştırılır,iyce ılıyana kadar bekletilir,toz krem şanti yada sıvı krema ilave edilip çırpılır(çok katı olursa biraz 
soğuk süt ilave edip çırpın)kadayıfın yarsı kalıbın altına yayılır,üzerine krema ,onun üzerine kalan kadayıf,tatlımız hazır,yanlız kesinlikle streç film yada başka birlşeyle üzerini örtmeyin yoksa kadayıf yumuşar.Afiye olsun.

Hakkımda Sibel

Mutfağımda pişirdiğim mis kokulu yemekleri sizlerle paylaşıyorum.Yemek yapmak,yemek tarifleri yazmak ve yemek fotoğrafları çekmek en büyük hobim.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply