Milföy Börek

Milföylü Börek Tarifi

4 yufka
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 şişe maden suyu
2 yumurta
6 tane milföy(2 li şekilde yapışık oluyo her teki,ben bimden alıyorum)
İç malzemesi
Rendelenmiş köy peyniri ve kaşar peyniri
İnce kıyılmış maydonoz
Milföylü Börek Nasıl Yapılır?
Tepsi yağlanır,milföyler yumuşayınca esnetilip yanyana yapıştırılır(3 tanesi )üzerine sırayla iki yufka serilir,oeynir serpiştirilip,diğer iki yufka konulur,en son kalsn 3milföyde esnetilip tepsiye yan yana yapıştırılır,dilimlenince üzerine,yumurta,süt,yağ ve maden suyu karışımı dökülür en az bir saat dinlendirilip pişirilir(geceden yapıp sabah pişirebilirsiniz)enfes böreğimiz hazır,afiyet olsun.

Hakkımda Sibel

Mutfağımda pişirdiğim mis kokulu yemekleri sizlerle paylaşıyorum.Yemek yapmak,yemek tarifleri yazmak ve yemek fotoğrafları çekmek en büyük hobim.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply