Translate

Mevye Soslu Etimek Tatlısı

Mevye Soslu Etimek Tatlısı Tarifi

Tabanı için:
1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti için:
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin ya da tereyağ
Meyve sos için:
( Ben frambuaz kullandım 

Siz çilek, vişne ya da başka bir meyve de kullanabilirsiniz )
Robotta çekilmiş frambuaz ( 2 su bardağı frambuaz püresi olacak. )
2 su bardağı su
Damak tadınıza göre şeker
4 yemek kaşığı nişasta
Mevye Soslu Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Etimekleri dikdörtgen borcama tek sıra halinde dizin.
  2. Sonra şerbetini yapın. Şekeri kalın tabanlı bir tavaya alıp ara sıra karıştırarak rengi koyulaşana kadar ocakta tutun. Üzerine yavaşça suyu ekleyin. Bu aşamada şeker katılaşacaktır ama ocakta durdukça kaynayacak ve o katılık çözülecektir. Eridikten sonra 6-7 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın.
  3.  Şerbet sıcakken etimeklerin üzerine dökün.
  4. Kreması için süt, un, şeker ve nişastayı ocağa alıp karıştıra karıştıra pişirin. Piştikten sonra içine vanilya ve tereyağına ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
  5. Etimeklerin üzerine muhallebiyi yayın ve ılımaya bırakın.
  6. Meyve sosu için meyve püresini, suyu, nişastayı ve şekeri ocağa alın. Karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın. Ilıyınca kremanın üzerine yayın. 5-6 saat mümkünse 1 gece dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun





hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply