Translate



Katıklı Kabak Dolma


Katıklı Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 tane taze kabak
  • 2 çay bardak ince köftelik bulgur
  • 350 gram kıyma
  • 2 tatlı kaşık domates salçası
  • 1 tatlı kaşık kuru reyhan
  • Karabiber,tuz ve pul biber
Üzerinde Kullanılacak Malzemeler;
  • 2 tatlı kaşık biber salçası
  • 1,5 yemek kaşık tere yağı
  • 1 yemek kaşık sıvı yağ

Katıklı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?
  1. Katıklı kabak dolması yapılışı için; kabakların dış kısımlarını kabak soyma aparatı ile ince soyun.
  2. Bir parmak kalınlığında kesin.
  3. Kabakların iç kısımlarını oyacak aparatı ile delik oluşturmadan çıkarın.
  4. Soğanı rendeleyin.
  5. Karıştırma kabı içinde ince bulgur ve rendelenmiş soğanı karıştırın.
  6. Üzerine salça,kıyma ve baharatları ekleyin.
  7. Karışımı özdeş oluncaya kadar yoğurun.
  8. Kıymalı bulgurlu harcı oyulmuş kabakların içine doldurun.
  9. İçi dolan kabakları tencere içine nizami bir şekilde dizin.
  10. Bir su bardak su içinde salçayı açın.
  11. Sulu salçayı kabakların üzerine gezdirerek dökün.
  12. Bu aşamadan sonra suyunu çekmesini bekleyin.
  13. Su çekilmeye başlayınca tava içinde tere yağı ve sıvı yağı pişirin.
  14. Yağı dolmaların üzerine gezdirerek dökün.
  15. Suyunu iyice çekince ocaktan alın.
  16. Üzeri için sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
  17. Katıklı Kabak Dolma hazır.
  18. Sevdiklerinizle paylaşarak yiyin.
  19. Afiyet Olsun.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply