Translate

Gelin Kaynana Kurabiye

Gelin Kaynana Kurabiyesi Tarifi Malzemeleri

1 paket yumuşamış margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı kavrulmuş susam
Yarım su bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı sıvıyağ
4.5-5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Gelin Kaynana Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
Susamı teflon tavaya alın.Sonra kısık ateşte kavurun.Renk değişip kavrulduktan sonra başka bir tabağa alınıp soğutulur.Sakın tavada bırakmayın ısınmaya devam eder yanabilir.
Pudra şekeri ve yağ krem haline getirilir.Ardından diğer malzemeler ve yavaş yavaş un eklenerek hamur yoğrulur.Dondurma kaşığı ile şekil verilip tepsiye dizilir.İsterseniz başka sekil de verebilirsiniz.175 derece fırında 20 dk.pişirilir.Üzerinin beyaz kalmasına dikkat edin.Afiyet olsun.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply