Translate

Farklı Püre

Birbirinden Lezzetli 4 Farklı Püre Tarifi 

Püreleri et yemeklerinin yanında garnitür olarak tüketebilirsiniz.Püre yapmaya en uygun sebzeler patates patlıcan havuç ve ıspanak gibi sebzelerdir.Tarifi verilen püreler ile et,tavuk,balık ve ana yemekleri çoğaltabilir veya süslemek amacı ile püre yapabilirsiniz.

Patates Püresi Tarifi 
Beş altı tane patates 
400 mililitre süt 
Bir yemek kaşığı tereyağı 
Yeterince tuz 
Yeterince Karabiber 
Patates Püresi Nasıl Yapılır? 
Patatesleri soyduktan sonra dilimleri ayrın. Tencere içine kuyum de üstünü kapatacak kadar üzerine su çekin. Pişirdikten sonra ılık durumdayken presten geçirin veya rende ile ezin.İyice ezdikten sonra tereyağı tuz ekleyip orta ateşte Ocak'ta pişirmeye alın. Ateş üzerindeyken üzerine Kaynar sütü az az ekleyin. Sürekli karıştırarak yumuşak oluncaya kadar sütü eklemeye devam edin. Herkes taşacak şekilde kaynattıktan sonra ocaktan alın. Patates püresi ne rostoların yanında kullanabilirsiniz. 
Patates Püre

Patlıcan Püresi Tarifi 
5 tane çekirdeksiz patlıcan 
Bir buçuk yemek kaşık un 
Bir buçuk yemek kaşığı tereyağı 
2 çay bardağı süt 
Yeterince tuz 
Yeterince Karabiber 
Patlıcan Püresi Nasıl Yapılır? 
Patlıcanların Yüksek ateşte veya fırında közleyin.İçi pişen patlıcanların kabuklarını soyun. Patlıcan içlerini soğuması için Soğuk suya alın. Sudan aldıktan sonra bıçak yardımı ile çok ince olacak şekilde doğrayın. Küçük tencere içerisinde yağ ve unu hafif yakmadan kavur.İnce doğradığınız patlıcanları ekleyip sütü azar ekleyerek pişirin. Yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip et yemeklerinin yanında tüketin. Patlıcan püresini salata olarak da tüketebilirsiniz. 
Patlıcan Püre


Havuç Püresi Tarifi 
3 tane havuç 
2 çorba kaşığı tereyağı 
yarım su bardağı süt 
Yeterince Tuz ve karabiber 
Havuç Püresi Nasıl Yapılır?
Havuçlu bol su ile yıkadıktan sonra haşlayın. Kapı kısımların iyice soğuduktan sonra küre makinesinden veya tel süzgeçten geçirin. Bir tencere içerisinde tereyağı eridikten sonra ezdiğiniz havuçları ekleyin. Tuz ve karabiber ekledikten Sonra sütü azar ekleyerek ve sürekli karıştırarak pişirin.Havuç püresi içerisinde süt yerine aynı miktarda et suyu da kullanılabilir.
Havuç Püre

Ispanak Püresi Tarifi
Bir kilogram ıspanak
Bir yemek kaşı tereyağı
Bir tane kuru soğan
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Ispanak Püresi Nasıl Yapılır?
Ispanakları kök kısımlarından ayırıp temizleyin.Aktarma yaparak 5 kez soğuk ve akan suda yıkayın.Kendi suyu ile su eklemeden orta ateşte pişirin.Piştikten sonra suyunu süzgeç ile süzün.Ispanakları çok ince doğrayın.Tencereye yağı alın ve soğan ile kavurun.Soğanı çok pişirmeyin.Ispanakları üzerine ekleyin birlikte pişirin.Tuz ve karabiber ekleyip yemeklerinizin yanında servis edin.
 Ispanak Püre



hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply