Acılı Ezmesi

Acılı Ezme Tarifi

1 adet büyük domates 
1 küçük salatalık 
1 küçük soğan 
2 adet yeşil biber 
1,5 tatlı kaşığı biber salçası 
2 diş sarımsak 
6-7 dal maydanoz 
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane 
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı isot 
Yarım çay kaşığı karabiber 
1,5 tatlı kaşığı nar ekşisi 
2 yemek kaşığı sıvı yağ 
Yarım limon suyu 
Tuz

Acılı Ezme Nasıl Yapılır?
Acılı ezme yapılışı için:Domatesin ve salatalığın kabukları soyulur.Domates,salatalık,soğan,biber,sarımsak ve maydanoz mümkün olduğunca  küçük küp küp doğranır.Baharatları,yağı,nar ekşisi,limonu ve tuzu eklenip karıştırılır.
*Çok acı sevmiyorsanız acı miktarlarını yarıya düşürebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hakkımda Sibel

Mutfağımda pişirdiğim mis kokulu yemekleri sizlerle paylaşıyorum.Yemek yapmak,yemek tarifleri yazmak ve yemek fotoğrafları çekmek en büyük hobim.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply