Translate

Acılı Ezmesi

Acılı Ezme Tarifi

1 adet büyük domates 
1 küçük salatalık 
1 küçük soğan 
2 adet yeşil biber 
1,5 tatlı kaşığı biber salçası 
2 diş sarımsak 
6-7 dal maydanoz 
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane 
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı isot 
Yarım çay kaşığı karabiber 
1,5 tatlı kaşığı nar ekşisi 
2 yemek kaşığı sıvı yağ 
Yarım limon suyu 
Tuz

Acılı Ezme Nasıl Yapılır?
Acılı ezme yapılışı için:Domatesin ve salatalığın kabukları soyulur.Domates,salatalık,soğan,biber,sarımsak ve maydanoz mümkün olduğunca  küçük küp küp doğranır.Baharatları,yağı,nar ekşisi,limonu ve tuzu eklenip karıştırılır.
*Çok acı sevmiyorsanız acı miktarlarını yarıya düşürebilirsiniz.Afiyet olsun.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply