Translate

Yassı Kadayıfı

Yassı Kadayıf Tarifi

1 su bardağı ılık süt 
1 su bardağı ılık su
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker 
1 tatlı kaşığı toz kuru maya
1 çay kaşığı tuz 
Şerbeti için :2 su bardağı su,2 su bardağı şeker ,1/4 limon suyu
İç malzemesi için :2 su bardağı dövülmüş ceviz, 1 tutam tarçın
Yassı Kadayıf  Nasıl Yapılır?
Yassı Kadayıf  yapılışı için:Öncelikle şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri kaynatıp içine limon suyunu ekleyin. 10 dakika daha kaynatıp biraz kıvamlı bir şerbet elde edin. Şerbet soğuk olucak.Su, süt , şeker ve mayayı bir kapta karıştırıp beş dakika bekletin. Kabarcıklar oluşmaya başlayınca tuz ve unu ekleyip hiç topak kalmayacak şekilde hazırlayın. Hamuru bir saat bekletin. Köpük köpük olunca pişmeye hazır demektir. Yanmaz tavayı ısıtıp iki kaşık olucak şekilde veya küçük bir kepçe yardımıyla tavaya dökün. Kaşık yardımıyla hafifçe yayın. Bu işlemi yaparken ben ocağı en düşük dereceye aldım. Çok kızarmaması için.Yağda kızaracağı için sıkıntı yok. Üzerinde hava kabarcıkları oluşup toplanınca ocaktan alın. Sadece bir tarafını pişiriyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tüm hamur için aynı işlemi gerçekleştirin. Tamamen soğumadan pişmeyen tarafına dövülmüş ceviz koyup kenarlarını bastırarak sıkıca kapatın. Tamamen kapattığınızdan eminseniz yumurtaya bulamaya gerek yok. Ben bulamadım. Sıvı yağı ısıtıp önlü arkalı kızartın. Soğuk şerbetin içine atıp bir iki dakika bekletin. Üzerine fıstık serpip servis edin.Yassı kadayıfı hazır,Afiyet olsun

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply