Vişne Reçel

Vişne Reçeli Tarifi

Kahvaltılarda sizlerde bizim gibi reçel çeşitleri seviyorsanız mevsimindeyken,şekerlenmeyen tam kıvamında reçel tarifimizin yapılışına buyrun.
1 kilo vişne 
1 kg toz şeker 
1 çeyrek limon suyu 
1 çay kaşığı ucuyla limon tuzu 
Ayıklanıp yıkanmış,çekirdekleri çıkarılmış vişneler tencere içerisinde toz şekerle birlikte ocak üstüne alınır.Kaynamaya geçince limon suyu,limon tuzu eklenir. Tahta kaşıkla birlikte hafif hafif ara ara karıştırılır.
Köpüklenme olursa köpükleri alınır.20 ila 25 dakika arası kıvamı kontrol edilerek kaynatılır.Pırıl pırıl parlak tam kıvamında vişne reçelimiz hazır afiyet olsun.

Hakkımda Sibel

Mutfağımda pişirdiğim mis kokulu yemekleri sizlerle paylaşıyorum.Yemek yapmak,yemek tarifleri yazmak ve yemek fotoğrafları çekmek en büyük hobim.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Reçeller arasında en sevdiğimdir, hem tatlı hem ekşi. Yerken çekirdeğini ayırmayı da ayrıca zevkli buluyorum :D Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil