Translate

Tombik Poğaça

Tombik Poğaça Tarifi Malzemeleri

1 su bardağı ılık süt
1 şişe maden suyu
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 paket kuru maya(instant maya,kabartma tozu gibi paketlerde olandan)yada maş maya
2 yumurta(sarıları üzerleri için ayrılcak)
Aldığı kadar un
İç malzeme
Kaşar peynir ve köy peyniri
Biraz maydonoz
Tombik Poğaça Nasıl Yapılır?
Tombik Poğaça yapılışı:Maya ile süt karıştırılır,diğer malzemeler eklenip yumuşak bir hamur yoğurulur,45-50dk mayalandırılır,istediğiniz şekil verilir,yumurta sarısı sürülür,susam serpilip pişirilir,iyice ılıyınca servis edilir,rulo yapmak isterseniz,hamuru 5 parçaya bölün her parçayı biraz ince olacak şekilde dikdörtgen açın üst kısma uzunlamasına iç malzemeyi koyun ve rulo yapın,3 parmak kesip tepsiye dizin.Pişince sıcak tüketin.Tombik poğaçalar hazır,afiyet olsun.

Hakkımda sibel özer

Mutfağımda pişirdiğim mis kokulu yemekleri sizlerle paylaşıyorum.Yemek yapmak,yemek tarifleri yazmak ve yemek fotoğrafları çekmek en büyük hobim.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply