Tavuk Tantunisi

Tavuk Tantuni Tarifi Malzemeleri

1,5 kilo tavuk göğsü 
1 su bardağı sıvıyağ 
4 diş sarımsak 
1 tatlı kaşığı salça 
2 tatlı kaşığı pulbiber 
1 tatlı kaşığı kimyon 
1 çay kaşığı karabiber 
2 çay kaşığı toz kırmızı biber 
1 yemek kaşığı kekik 
Tuz
Tavuk Tantuni Nasıl Yapılır?
Tavuk Tantuni yapılışı için:Tavuklar küp küp doğranıp tavada suyunu çekene kadar sık sık karıştırılarak pişirilir.Suyunu çekince sıvıyağ ve tuz eklenip biraz daha çevrilir.Hafif rengi dönünce ezilmiş sarımsak,salça ve kekik dışındaki baharatlar eklenip karıştırılır.Kekiği ekleyip çevirdikten sonra kapatın.Baharat miktarını kendinize göre ayarlayın.Tantuni tavuk sıcak tüketilir,hemen yiyin.Afiyet olsun.

Hakkımda Sibel

Mutfağımda pişirdiğim mis kokulu yemekleri sizlerle paylaşıyorum.Yemek yapmak,yemek tarifleri yazmak ve yemek fotoğrafları çekmek en büyük hobim.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply