Translate



 Taş gibi Yoğurt

Taş gibi Yoğurt Tarifi Malzemeleri

3 litre açık süt ,3 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı ( silme ) tuz, 3 çay kaşığı toz şeker
Taş gibi yoğurt nasıl yapılır?
Sütümüzü 35-40 dakikaya yakın kaynatıyoruz.Taşmamasına dikkat ediyoruz. Kaynama aşamasında kepçe yardımıyla sütümüzü havalandırıyoruz ( kepçeyle sütü alıp tekrar tencereye döküyoruz ) iyi kaynamış olan sütümüzü soğumaya bırakıyoruz.Parmağımızın dayanabileceği sıcaklıkta olması gerekiyor. Tamamen ılık değil. Mayalamak için oda sıcaklığındaki üç kaşık yoğurdu bir kaseye alıyoruz.İçine tuz ve şekeri koyup karıştırıyoruz.Bir kepçede kaynamış olan sütümüzden koyup tekrar karıştırıyoruz.Parmağımızın dayanabileceği sıcaklıktaki sütün içine döküp karıştırıyoruz. Cam şişelere döküyoruz. Fırınımızı 200 derecede 10 dakika ısıtıp kapatıyoruz. Cam şişeleri ağzı açık bir şekilde fırının içine koyuyoruz. 6 saat boyunca fırının ağzını açmadan mayalanmasını bekliyoruz. 6 saat sonra çıkarıp cam kavonozların ağzını kapatmadan buzdolabında bir gün boyunca bekletiyoruz.Hazır yoğurtlara taş çıkartan daş gibi yoğurt hazır. Afiyetle 

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply