Translate


Süt Reçeli Tarifi Malzemeleri
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Süt Reçeli Nasıl Yapılır?
Süt Reçeli yapılışı için sütü geniş ve derin bir tencereye alıp kaynatın.Kaynayan sütün içine şekeri koyup kısık ateşte süt miktarı yarı yarıya kalıncaya kadar ara ara karıştırarak kaynatmaya devam edin.Beyaz olan süt, krem renk dönüşücek ve azalacak.Yarım yemek kaşık  karbonatı süt içine kontrollü şekilde üç seferde ekleyin ve tel çırpıcıyla da hızlı bir şekilde karıştırın.Bu esnada ocağın altı kısılmış ayarda olsun yoksa taşabilir.Karbonatı ekleyince köpük köpük olacaktır.Resimdeki renge dönünce ve yoğun bir kıvam alıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.Sıcakken kavonoza doldurun..Tamamen soğuk olunca buzdolabına alın.Sütlü reçel hazır,Afiyet olsun

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply