Translate



Şerbeti Kaynatılmayan

Şerbeti Kaynatılmayan Tatlı Tarifi Malzemeleri

1 su bardağı irmik 
1 adet yumurta 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 çay bardağı yoğurt 
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
1,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin.)
Şerbeti:2 su bardağı su +2 su bardağı şeker (Şerbet kaynatılmayacak.)
Bulamak için;Yarım su bardağından az irmik

Şerbeti Kaynatılmayan Tatlı Nasıl Yapılır?
Su ve şeker ocağa koyulup şeker eriyinceye kadar karıştırılıp soğutulur.Tüm malzemeler karıştırılıp çok yumuşak bir hamur yapılır.Küçük bezeler yapılıp yuvarlanıp her tarafı irmiğe bulanır.Tepsiye dizilip 180 derece fırında iyice kızarması  beklenir.Piştikten sonra soğuk şerbet dökülür.Kaşık yardımı ile üzerilerine tatlılara şerbet dökülür ve tatlının çekmesi sağlanır.Şerbeti kaynatılmayan tatlılar hepsi bu yöntem ile yapılır,Deneyeceklere kolay gesin.Çok hafif güzel bir tatlı arkadaşlar,,,

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum: