Translate

Selanik Çorbası Tarifi Malzemeleri

*1/2 su bardaktan biraz az sıvı yağ
*1,5 yemek kaşık un
*yarım su bardak tel şehriye
*5 su bardağı soğuk su
*bir yumurta sarisı
*yarım limon

Selanik Çorbası Nasıl Yapılır?
Selanik Çorbası yapılışı için:Yarım su bardak siviyagda 1.5 yemek kaşığı un hafif kokusu çıkana kadar kavrulur içine yarım su bardağı tel sehriye eklenir biraz daha kavrulur.. tel şehriyenin rengi dönünce üzerine 5 su bardağı soğuk su ilave edilir.. tel cirpiciyla karistirilir ki topaklanmamasi için... tuzu ilave edilir çorbanın suyu kaynayınca yarım su bardagi tel sehriye daha eklenir ve pişmeye bırakılır..Bir tarafta bir yumurta sarisına yarım limon sıkılıp çırpılır.. Corbadan 4-5 kaşık terbiyeye dikkatlice eklenip terbiyenin ısısı esitlenir ve  sehriyeler pisince corbaya yavas yavas terbiyesi ilave edilir... Corbanin kivami yogun olursa biraz sicak su ilave edebilirsiniz.Corbamiz 3-4 dakika daha kaynatilip alti kapatilir.Şifalı çorbalar arasında yer alan Selanik çorba hazır,afiyet olsun.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply