Translate

Şekerpare Oktay Usta Tarifi Malzemeleri

Şerbeti için: 
3 su brdk şeker 
3,5 su brdk su 
1/4  limonun suyu 
Hamur için: 
250 gr oda sıcaklığın da yumuşamış tereyağ
2  tane yumurta
2 çay brdk pudra şekeri 
1,5 çay brdk  irmik
1 poşet kabartma tozu 
4 su brdk yakın un ( Yumurtanın büyüklüğüne göre un miktarı değişir o yüzden lütfen aldığı kadar un koyun) 
Üzeri için: 

Ceviz 
Hazırlanışı: Şerbeti önceden hazırlayıp soğutun. ( Bir gece önceden hazırlayabilirsiniz. Şerbeti mutlaka soğuk olsun) 
Şekerpare Oktay Usta Usulü Yapılışı 
Hamur yoğurma kabına tereyağını koyun üzerine şekeri ilave edip elinizle iyice karıştırın. Un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. En son azar azar unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. 
Hamurdan ceviz büyüklüğün de parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Üzerlerine birer tane ceviz koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırın da üzeri be altı kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti hemen dökün. (Şerbetini çok çabuk çekiyor bilginiz olsun).Bayram şekerparesi hazır,afiyet olsun

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply