pişi

Sebzeli Pişi Tarifi Malzemeleri

1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 paket instant kuru maya
aldığı kadar un
Sebzeli karışım
1 tane kırmızı kapya biber
2 tane yeşil biber
yarım demet maydanoz ( maydanozum olmadığı için dere otu koydum ) 

Sebzeli Pişi Nasıl Yapılır?
Sebzeli pişi yapılışı:un ve tuz hariç tüm malzemeleri karıştırın. En son unu ve tuzu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Biberleri ve maydonozu minik minik doğrayıp hamura ekleyin. Tekrar yoğurun. Sebzeler hamuru biraz sulandırdığından ele yapışıyorsa biraz daha un ekleyip özlü bir hamur elde edin. Bir saat kadar mayalanması için bekletin. Hamuru bir parmak kalınlığında açabildiğiniz büyüklükte hafif unlayarak açın. Elinizdeki kalıp veya bardak yardımıyla kesip sıcak yağda kızartın.Pişi sebzeli hazır,Afiyet olsun 

Hakkımda Sibel

Mutfağımda pişirdiğim mis kokulu yemekleri sizlerle paylaşıyorum.Yemek yapmak,yemek tarifleri yazmak ve yemek fotoğrafları çekmek en büyük hobim.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply