Translate



Sade Dızmana

Sade Dızmana Tarifi Malzemeleri

1 su bardağı süt
1,5 su bardağı su 
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaşmaya ( yaş maya kullanmıyorsanız 2 paket instant kuru maya )
 alabildiği kadar un
Üzeri için 
1 su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta 

Sade Dızmana Tarifi Yapılışı:Ilık su ,ılık süt , şeker ve mayayı yoğurma kabınıza alıp ön mayalama için 5 dakika bekletin. Tuzu ve unu kontrollü bir şekilde döküp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur iki katına çıkıncaya kadar sıcak bir ortamda bekletin. Mayası gelen hamuru ikiye bölün. Her bir parçayı rulo şekline getirin.İki santim kalınlıkta kesip yağlı kağıt serili tepsiye yatay bir şekilde , hafif aralıklarla dizin.Hamurun ortasını parmaklarınızı hafif unlayarak bastırın. Yarım saat tepside mayalandırın.Yoğurt , yağ ve yumurtayı karıştırıp eşit miktarda hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.Dikkatli pişirin üzeri daha çabuk pişiyor.Dızmana böreği hazır,afiyet Afiyet olsun

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply