Translate



Patlıcan Tava


Patlıcan Tavası Tarifi Malzemeleri

500 gram kuşbaşı et
1 kilo patlıcan 
1 kilo domates
1 baş sarımsak
5-6 adet sivri biber
1 yemek kaşığı biber salçası 
Zeytinyağı 
Patlıcan Tavası Nasıl Yapılır?
Patlıcan tavası yapılışı için:Tencereye eti alın suyunu bırakıp çeksin.içine zeytinyağı ve salça koyup kavurun.patlıcanları iri iri doğrayın.domates ve biberleri de doğrayın.patlıcan domates ve biber olacak şekilde sırayla etlerin üzerine dizin aralarına sarımsakları atın.patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.Patlıcan tava hazır,afiyet olsun.
Patlıcan tava lezzetli tava yemekleri arasında yer alır.Yemeğin lezzeti için etin kendi suyu ile pişmesi önemlidir.Diğer önemli husus ise yemeğe lezzet veren sarımsaktır.


hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply