Translate

Pastane Kurabiye

Pastahane Kurabiyesi Tarifi Malzemeleri

125 gr tereyağ veya margarin 
1 su bardağı pudra şekeri 
1 çay bardağı sıvı yağ 
2 yumurta 
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
Aldığı kadar un 
Üzerine;
100 gr bitter veya sütlü çikolata 
Pastahane Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
Pastahane kurabiyesi yapılışı:Bir kap içerisinde oda ısısında bekletilen tereyağ veya margarin,tüm malzemelerle birlikte karıştırılır. Ele yapışmayan, yumşak bir hamur yoğrulur.Tırtıl kurabiye veya benim gibi yıldız uçlu krema aparatıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkılarak şekillendirilir üzerine hafif bastırarak çukurlastırılır .Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra üzerlerine eritilmiş çikolata çay kaşığıyla doldurulur.Donması beklenir. servis tabağına alınır.Ağızda dağılan uzun sürede bayatlamayan kurabiyeler hazır.Afiyet ile...

Hakkımda sibel özer

Mutfağımda pişirdiğim mis kokulu yemekleri sizlerle paylaşıyorum.Yemek yapmak,yemek tarifleri yazmak ve yemek fotoğrafları çekmek en büyük hobim.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply