Translate

Pandispanya resmi

Pandispanya Nasıl Yapılır?

Pandispanya püf noktalarından bahsedeyim.Çoğunlukla yumurta sarı- beyaz ayırmadan yapıyordum.Bu şekilde yapanlar olduğu kadar yapamayanlarda oluyor gelen mesajlardan anladığım kadarıyla.Pandispanyanın yapılışını aşağıda yazacağım şekilde yapılması daha olumlu sonuç ortaya çıkaracaktır
Pandispanyanın Malzemeleri
6 Adet oda sıcaklığında yumurta
1,5 Su bardağı şeker 
1 Su bardağı nişasta 
1 çay bardağından iki parmak eksik sıcak su 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un 

Not : klasik su bardağı ve klasik çay bardağı kullandım. 24 cm genişliğinde,10 cm yüksekliğinde çember kalıp kullandım. 
Pandispanya Tarifi
Kullanacağınız yumurtaların taze ve oda sıcaklığında olması çok önemli. Öncelikle yumurta sarılarını ve beyazlarını dikkatli bir şekilde ayrı kaplara ayırın. Yumurta beyazlarını mikserde iki üç dakika çırpın. Pandispanya için kullanacağınız şekerin yarısını yumurta aklarına ekleyip mikserin yüksek devrinde kar beyazı oluncaya kadar çırpın.Mikseri yukarı kaldırdığınızda akmayacak şekilde olsun. Bunu bir kenarda bekletin. Şimdi diğer kaptaki yumurta sarılarının üzerine kalan şekeri ekleyip mikserle beş dakika kadar çırpın. Sıcak suyu ve sıvı yağı ekleyin. Nişastayı , unu, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Yoğun bir kıvam oluyor bu sizi korkutmasın. Mikserle işimiz bitti.Spatula yardımıyla yumurta aklarını üç , dört seferde diğer karışıma ekleyerek dairesel hareketlerle yediriyoruz.Karıştırırken çok dikkat edin. Yumurta beyazlarını sakın söndürmeyin. Bu esnada karışmıyor diye panik olmayın. Tamamen homojen bir kıvam aldığında hamurunuz olmuş demektir.Altı üstü boş olan çember kalıptan biraz daha büyük olucak şekilde alüminyum folyo ve yağlı kağıt kesin. Alüminyum folyoyu alta , yağlı kağıdı folyonun üstüne koyun.Çemberi kağıdın üstüne koyup kenarlarını iyice sıkıştırın.Çemberi bir tepsinin içine yerleştirin.Yağlı kağıdı tereyağıyla yağlayın.Hamuru kalıba dökün ve bir iki defa tezgaha vurun.Sonra pişirin.Pandispanya yapılışı bu şekildedir.Deneyenlere kolay gelsin.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Ohhh pan de España!👌👌👌👌👌👌😗😗

    YanıtlaSil