Translate

Padişah Yastık tatlısı

Padişah Yastığı Puf Tarifi

4 tane yumurta oda ısısında
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
1 çay bardağı süt 
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
1,5 su bardağı un 
Dikkat!!!yağ yok 
Ara kreması için 
1 paket kremşanti ( kaymaktadında)
1 yemek kaşığı tepeleme labne peynir

Şerbeti için 
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su 
Padişah yastığı puf puf Nasıl Yapılır?
Padişah yastığı puf yapılışı için;önce bir tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatıyoruz.İçine bir kaç damla limon suyu sıkıp 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.Krem şanti ,süt ve labneyi mikserde çırpıyoruz.Dolapta bekletiyoruz.Keki için yumurta ve şekeri mikserde köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz.Sütü ve diğer malzemeleri de katıp hamurumuzu hazırlıyoruz. Çember kalıbın altına yağlı kağıt serip yağlayın.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25/30 dakika arası kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. Kek biraz ılınınca ortadan ikiye kesiyoruz.Alt kısımda  kalan keki şerbetin yarısı ile ıslatıalım.Soğuk kremayı şerbetlediğimiz kekin üzerine döküp düzeltiyoruz. Diğer kekimizi de başka bir yerde şerbetleyip kremanın üzerine kapatıyoruz. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Dolapta bekletip soğuk servis ediyoruz.Puf puf padişah yastığı tatlısı hazır, Afiyet olsun 

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply