Translate

Muhallebili Kemalpaşa

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

1 paket kemal paşa 
3 su bardağı şeker 
1 litre su 
1 tatlı kaşığı limon suyu 
Şekeri ve suyu genişçe bir tencerede kaynatıyoruz. İçine limon suyunu da ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra kemal paşaları ilave ediyoruz. 10 dakika orta ateşte tencerenin kapağını kapatarak pişiriyoruz. 10 dakikada tencerenin kapağını açarak pişiriyoruz. 20 dakika pişmeleri için yeterli oluyor.Aynı kabın içinde yarım saat bekletin sonra servis tabağına alın.

 Muhallebisi için 
1 litre süt 
1 su bardağı şeker 
1 su bardağı un 
1 paket krema 
1 paket vanilya 
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır?
Süt, şeker ve unu bir tencerede göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz. İçine vanilya ilave edip kapatıyoruz. Soğuduktan sonra bir paket kremayı içine döküp mikserde karıştırıyoruz. Ben kemal paşaları tart kalıbına dizip muhallebiyi üzerine döktüm. Siz nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz. Üzerine hindistan cevizi ,yeşil fıstık ,ceviz dökerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply