Translate

Midye Tatlı


Midye Tatlısı Tarifi Malzemeleri

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 yumurta
1 çay bardağı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Yaklaşık 3,5 su bardağı un
Aralarına serpmek için
Nişasta
Üzerine dökmek için
100 gr kadar tuzsuz tereyağ
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
Şerbeti için

3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Midye Tatlısı Nasıl Yapılır?
Midye tatlısı yapılışı için:Süt,yoğurt,sıvı yağ,sirke ve yumurta karıştırılır,diğer malzemeler eklenir (unu azar azar ekleyin) ve yumuşak bir hamur yoğurulur,hamur 12 eşit bezeye ayrılır,üstü örtülerek 15 dk kadar dinlendirilir,nişasta serperek her bir beze tabak büyüklüğünde.Aralarına nişasta serpilerek üst üste konulur,sonuncu bezenin üstüne nişasta serpilmez,çok ince olmamak kaydıyla 12 katlı hamurumuz büyükçe açılır ve sıkıca rulo yapılır,1 parmak kalınlığında kesilip,el ayası büyüklüğünde her biri tekrar açılıp içlerine ceviz yada fındık konulur,bastırmadan kapatılır,üzerilerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı gezdirilip pişirilir(tereyağı eritip köpüklerini alın,sıvı yağı ekleyin biraz daha ateşte tutun ve altını kapatın)şerbet için şeker ve su karıştırılarak kaynamaya bırakılır,kaynayan şerbete limon suyu eklenir,1 kaç dakika daha kaynatıp altı kapatılır,soğuyan tatlıya ılık şerbet dökülür,fıstıkla süslenip servis edilir..not:ben tamamını aynı tepside yaptım sıkıştıkları için bazılarının şekli çok düzgün olmadı,siz öyle yapmayın.Midye tatlı hazır,sevdikleriniz ile paylaşarak yiyin.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply