Translate

 Tartolet

Meyveli Tartolet Tarifi Malzemeleri

200gr tereyağ yada margarin(oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
3,4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3,5 yada 4 su bardağı kadar un(kontrollü ekleyin,ele yapışmayan yumuşak bi hamur olcak)
Kreması için
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
1 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
Yarım paket toz krem şanti
Üzeri için
İstediğiniz meyveler

Ben meyveler kararmasın diye sade jöle yaptım,hazırda kullanabilirsiniz,hiç kullanmayadabilsiniz.
Meyveli Tartolet Nasıl Yapılır?
Meyveli tartolet yapılışı için:Pudra şekeri ile tereyağ yoğurulur,diğer malzemeler eklenir,unda azar azar eklenir ve hamur hazırlanır,yağlı kağıdın arasında hamur açılır,büyükce bi bardakla yada kalıpla yuvarlak şekilde kesilen hamurlar,yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir,ve hamurların alt kısmına çatalla delikler açılır(hamur fazla kabarmasın diye)180 derecede 15 dk kadar pişirilir,krema için krem şanti hariç malzemeler karıştırılıp koyulaşana dek pişirilir,krema ılıyınca toz krem şanti eklenir ve çırpılır,çok koyu olursa soğuk süt ilave edip çırpın kıvamı yumuşasın,soğuyan tartoletlerin içi krema ile doldurulup meyvelerle süslenir,jöle için bir çay bardağı suya bir tatlı kaşığı şeker ve birtatlı kaşığı nişasta eklenip pişirilir,ılıyınca meyvelere fırça ile sürülür,afiyet olsun

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply