Malatya Köftesi Tarifi Malzemeleri
1,5 su bardağı köftelik bulgur1 su bardağı soğuk su
1 çay bardağı irmik
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım tatlı kaşığı tuz
İç malzemeleri;
Yarım kilo kıyma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
7-8 dal maydanoz
1,5 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Ceviz (Ben eklemedim)
Sıvı yağ (Kızartmak için )
![]() |
kızartın |
![]() |
limon ile servis edin |
Malatya Köftesi Nasıl Yapılır?
Malatya köftesi yapılışı için:Önce iç hazırlanır.Soğanlar yemeklik doğranıp,sıvı yağ ve kıyma eklenip kavrulur.Kıymanın kavrulmasına yakın salça eklenip çevrilir.Karabiber,pul biber,kimyon,tuz ve maydanoz eklenip bir iki dakika daha çevrilip kapatılır ve soğumaya konur.İnce bulgur üzerine bir bardak soğuk su dökülerek ıslatılır.Suyunu çekince irmik,yumurta,salça,kırmızı toz biber,un,tuz eklenip azar azar su eklenerek 10 dakika kadar yoğrulur.Kıvam alınca köfteler yumurta büyüklüğünde yuvarlanır.Bir kaseye su koyulup salatalık her seferinde suya batırılarak köfteler salatalıkla veya elle mümkün olduğunca ince şekilde oyulur.İçine kıymalı harç koyulup kapatılıp şekil verilir.Kızgın yağda kızartılır.Kültürel yemekler arasında yer alan Malatya meşhur köftesi hazır,afiyet olsun.
Hiç yorum yok: