Translate

Et Sote

Lezzetli Et Sote Tarifi

Lezzetli et sote yapmanın püf noktası tencereyi çok iyi kızdırıp eti mühürlemektir.İlk etapta yağ koyulmadığı için yapıştırmayan bir tencere kullanmanızı öneririm.
1 kilo dana kuşbaşı et 
2 adet büyük soğan 
2 adet büyük domates
4 adet yeşil biber 
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
1 yemek kaşığı tereyağ 
1 tatlı kaşığı salça 
1,5 tatlı kaşığı pulbiber 
1,5 tatlı kaşığı kekik 
Yarım çay kaşığı karabiber 
2 su bardağı sıcak su 
Tuz 

Lezzetli Et Sote Nasıl Yapılır?
Tencere çok iyi kızdırılıp etler eklenir.Et suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişirilir.Suyunu çekince sıvı yağ,tereyağ,yarım ay şeklinde doğranmış soğan ve biber ilave edilir.Biraz kavrulduktan sonra kabukları soyulup doğranmış domates ve suyla açılmış salça eklenir.On dakika sonra pul biber, karabiber,kekik ve tuz ilave edilir.Etler pişince kapatılır.Nefis et sote hazır,afiyet olsun.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply