Translate

Kıymalı Poğaça Tarifi 

50 gram eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 paket instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
2 tane yumurta (birinin sarısı üste sürülecek)
1 tatlı kaşığı tuz 
Alabildiğince  un 
Kıymalı Poğaça Nasıl Yapılır?
Ilımış süt ,şeker,ılımış su ve mayayı  karıştırıyoruz, mayanın erimesini bekliyoruz.Eritilmiş tere yağını ve yumurtayı ekliyoruz. Tuz ve un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Bir saat kadar mayalandırıyoruz. Hamurumuz mayalanırken üstüne koyacağımız malzemeyi hazırlıyoruz. 
Malzemeler
 200 gram kıyma 
 1 tane soğan 
3 yemek kaşığı zeytinyağı 
tuz, karabiber,kimyon ve kırmızı biber
çok az domates sosu
Kıymalı poğaça yapılışı:Tencereye yağımızı ve kıymayı alıp soteliyoruz.Küp küp doğradığımız soğanları ilave ediyoruz.Baharatlarını ekliyoruz. Domates sosunuda ekleyip biraz daha pişiriyoruz. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde alıp avuç içi kadar açıyoruz. Çay bardağının altını unlayarak hamurun ortasını çukurlaştırıyoruz.Çukur yere kıymalı harçtan koyup kenarlarına yumurta sarısı sürüyoruz. Tepsi mayası için 40 dakika kadar bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.Poğaça kıymalı versiyonu hazır,Afiyet olsun

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply