Translate

Kıymalı Mantar

Kıymalı Mantar Yemeği Tarifi

1 Paket veya 400 gr mantar 
Kıyma et 
1 kuru soğan 
1 yemek kaşığı tereyağ 
2 -3 yemek kaşığı sıvı yağ (Tereyağ tercih etmeyenler zeytinyağ veya sıvı yağ )
4-5 adet domates 
2 kırmızı kapya biber 
3-4 adet sivri biber 
1 tatlı kaşığı biber salçası 
1 tatlı kaşığı domates salçası 
1 tatlı kaşığı pulbiber Yarım çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı kekik 
1 çay kaşığı tuz 

Kıymalı Mantar Yemeği Nasıl Yapılır?
Kıymalı mantar yapılışı:Öncelikle tüm sebzeler yıkanır, doğranır bir kenarda bekletilir. Tencere içerisine minik doğranmış kuru soğan pembeleşince, kıyma etle birlikte pişirilir .Mantar ve biber karıştırılarak bir arada pişirilir. Salçalar eklenip  kokusu çıkıncaya kadar pişirilir.Domatesler, tuz,pul biber, kekik, karabiber eklenip kısık ateşte kapak kapalı olarak pişirilir.Afiyet ile.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum: