Translate

Konya Çorbası Tarifi Malzemeleri

2 adet kalcali tavuk but ya da tavuk göğsü
1 litre sıcak su (Haşlamak için)
Çorba için;

3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı dolusu un (Tepecikli)
1, 5 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pulbiber

1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
Tuz
9-10 su bardak su
Hazırlanışı
Konya Çorbası Nasıl Yapılır?
Konya çorbası yapılışı:Konya’nın kışın en sevilen lezzetlerinden biridir arabaşı çorbası bol şifalı bir çorbadır. Gribe, soğuk algınlığına falan birebir gelir. İlk önce tavuklar güzelce yıkanıp 1 litre suyla 20 dk haşlanır. Çorba için tencereye zeytinyağ-tereyağı koyulur.Tereyağı eriyince un ilave edilir, rengi değişip kokusu çıkıncaya kadar 5 dk kavrulur. Salçalar eklenip Tencereye yavaş yavaş tavuğun suyu dökülür bir yandan da tel çırpıcıyla hızlı bir şekilde karıştırılır. (unun topaklanmaması için)Tavuğun suyunun tamamı eklendikten sonra 2-3 bardak daha sıcak su ekleyip 1 taşım kaynatılır. Kaynayınca tuz, n ve haşlayıp dildiğimiz tavuk eklenir. 20-25 dk daha kaynatılıp ocaktan alınır.Sıcak sıcak bol limonlu servis edilir.Konya'nın meşhur çorbası hazır,afiyet olsun 

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum: