Translate

Konya Çorbası Tarifi Malzemeleri

2 adet kalcali tavuk but ya da tavuk göğsü
1 litre sıcak su (Haşlamak için)
Çorba için;

3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı dolusu un (Tepecikli)
1, 5 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pulbiber

1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
Tuz
9-10 su bardak su
Hazırlanışı
Konya Çorbası Nasıl Yapılır?
Konya çorbası yapılışı:Konya’nın kışın en sevilen lezzetlerinden biridir arabaşı çorbası bol şifalı bir çorbadır. Gribe, soğuk algınlığına falan birebir gelir. İlk önce tavuklar güzelce yıkanıp 1 litre suyla 20 dk haşlanır. Çorba için tencereye zeytinyağ-tereyağı koyulur.Tereyağı eriyince un ilave edilir, rengi değişip kokusu çıkıncaya kadar 5 dk kavrulur. Salçalar eklenip Tencereye yavaş yavaş tavuğun suyu dökülür bir yandan da tel çırpıcıyla hızlı bir şekilde karıştırılır. (unun topaklanmaması için)Tavuğun suyunun tamamı eklendikten sonra 2-3 bardak daha sıcak su ekleyip 1 taşım kaynatılır. Kaynayınca tuz, n ve haşlayıp dildiğimiz tavuk eklenir. 20-25 dk daha kaynatılıp ocaktan alınır.Sıcak sıcak bol limonlu servis edilir.Konya'nın meşhur çorbası hazır,afiyet olsun 

Hakkımda sibel özer

Mutfağımda pişirdiğim mis kokulu yemekleri sizlerle paylaşıyorum.Yemek yapmak,yemek tarifleri yazmak ve yemek fotoğrafları çekmek en büyük hobim.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum: