Translate

Kombu Çayı Nedir Kombu Çayı Faydaları

Kombu çayı bir mantarın mayalanması ile elde edilir.Yaklaşık 1 haftalık bir süre içerisinde mayalanır.Bu çayı yapabilmek için şeker su yeşil ve siyah çay çok az elma sirkesi ve önceden hazırlanmış bir miktar Kombu çayı gerekir.Kombu çayı bir kez oluştuğunda yavru mantarlardan sürekli olarak üretilebilmektedir.Bu çayda çok değerli besinler ve sağlığı destekleyici diğer maddeler bulunur.Enerji vermesi toksinleri bedenden temizlemesi ve yaşlanmayı geciktirmesi en önemli özelliğidir. 
Kombu Çayı Nerede Kullanılır ?
Hazırlanmış kombu çay sabah akşam soğuk veya ılık olarak bir su bardağı şeklinde tüketilebilir. 
Kombu Çayı İçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Sıcak iklimlerde Ev ortamında hazırlanan çay hijyen kurallarına dikkat edilmemişse sağlık açısından risk oluşturabilir.Bu durumda fayda yerine zarar gösterebilir.Ayrıca bazı kişilerin bu mantar türüne karşı alerjisi olabilir.Alerjisi olanların dikkatli bir şekilde tüketmeleri önerilmektedir. 
Uzmanlara göre mide ülserinde ve asit problemlerinde kombu çayının kullanımı uygun değildir.Kombu çayı şifa kaynağı olarak görülmemelidir.Tek başına hiçbir çayın bu mucize bir etkisi yoktur. 
Kombu çayı tıp bir danışmanlık altında bilinçli olarak tüketildiğinde fayda vermektedir.Kombu çayının doktor tavsiyesi olmadan tüketilmesi önerilmemektedir.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply