Translate

» » » » » » Kolay Krem Karamel Tarifi

Krem Karamel

Kolay Krem Karamel Tarifi 

Mümkünse kalın tabanlı bir cam veya ısıya dayanıklı bir kab kullanın.Çünkü karamel sos çok sıcak oluyor ve kasenizin çatlama ihtimali olabilir.Karameli yapmadan önce tabaklarınızı yağlı bir kağıt üzerine koyun.Çünkü sos mutfak tezgahınıza gelirse çıkarmak için uğraşmanız gerekebilir.Karameli biraz kısık ateşte ve tahta kaşıkla karıştırın.Sos çok çabuk donduğu için kaseleriniz hazır olsun ve hiç bekletmeden tabaklara paylaştırın.Donduysa ocakta biraz daha ısıtabilirsiniz.Tabaklarda da donuyor endişelenmeyin.Bir kenarda sıcak suyu hazır tutmanızda fayda var.Karameli döktükten sonra tavayı sakın soğuk suya tutmayın.Direk içine sıcak su dökün.Yemek için kaselerden çıkardıktan sonra karamel sos donup kaseye yapıştığı için içine sıcak su koyup bekletin kolayca çıkacaktır.Mümkünse gece yapıp ertesi gün yiyin.Gün içinde aklınıza gelmesindense yatıp uyursunuz.Bir de karamel daha iyi muhallebiye geçiyor.Ama dört beş saat de yeterli olur.Olmazsa dondurucuya atın.Yemek için her yol mübah.Bir de tahta kaşığı sakın ağzınıza götürmeyin. Bırakın sos orada kalsın.Dost tavsiyesi.Evet şimdi tüm bunlara hazırım yaparım diyorsanız işte tarif.
Malzemeler
1 litre süt 
1 su bardağı şeker 
4 yemek kaşığı nişasta 

2 adet yumurta 
2 paket vanilya 
Fındık (Üzerine)
Karamel sos için;
1 su bardağı şeker 
Karamel sos için yapışmayan bir tavaya şeker koyulur.Biraz kısık ateşte tahta kaşıkla az karıştırılarak yakmadan eritilir.Hiç bekletmeden birer yemek kaşığı kaselerin dibine paylaştırılır.Nişasta elenir.Süt,şeker,nişasta,yumurta ve vanilya tencereye koyulup çırpma teliyle iyice karıştırılır.Ocağa koyulup devamlı karıştırılarak pişirilir.Sıcakken karamelin üzerine dökülüp bir gece dolapta soğutulur.Kaseden kolay çıkması için kenarları bıçakla döndürülüp tabağa ters çevrilir.Üzerine fındık serpilip servis edilir. tariflimutfak.blogspot.com

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply