Translate

Kolay El Açması Börek Tarifi

Bu el açması böreğimi Ramazan da muhakkak yapmalısınız .Çok güzel poğaça hamuru gibi oklova varsa çok kolay açılıyor.Yumuşacık yapın hamurunuzu sonra unlayıp unlayıp açın bir güzel .Alışırsanız yufka almazsınız böylesi kolayınıza gelir. Hiç hamur açmadım diyenler bu hamurla el açması börek yaptı .Çok ama çok güzel bir tariftir deneyip görün.
Malzemeler: 
Yarım su bardağı yoğurt 
Yarım su bardağı zeytinyağı 
Yarım su bardağı süt 
Yarım su bardağı su 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
4-5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz 
İçi İçin: 
2 bağ doğranmış pazı 
1 büyük doğranmış kuru soğan 

1/4 su bardağı zeytinyağı 
Tuz,karabiber 
Aralarına sürmek için: 
Zeytinyağı 
Kolay El Açması Börek Nasıl Yapılır?
Hamur malzemelerini yoğurma kabına alın ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. (malzemelere göre un miktarı değişkenlik gösterir lütfen un miktarını kontrollü koyun. Hamur elinizden ayrılınca un koymayı bırakın.) Hamuru 5-6 bezeye ayırın ve üzerini örtüp dinlenmeye bırakın. İç malzemesi İçin soğanındaysa kavurun.Doğradığınız pazıyı ekleyip soluk olana kadar soteleyin.Tuz ve karabiber ekleyin soğuk olması İçin kenara alın. Her bir bezeyi unlanmış tezgahta açabildiğiniz kadar yuvarlak şekilde incecik açın ve 4 eşit üçgene bölün. Hafifçe fırça ile yağ sürün. Geniş kenarlarına harçtan paylaştırın ve rulo şeklinde sarıp içe doğru kıvırın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.El açması börekler hazır,afiyet olsun. 

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply