Translate

kömbe kavurlmalı

Kavurmalı Kömbe Tarifi Malzemeleri

2 yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
Aldığı kadar un ve tuz
Yoğurmak için su (Hamur kulak memesi yumuşaklığından bi tık sert olacak)
İç malzeme;
Yarım paket tereyağ yada margarin
4 kaşık un
1 paket kavurma yada kıyma(miktarını siz bilirsiniz 300 gr yada daha fazla,bir tepsi için)

1 kuru soğan
Pulbiber,karabiber,tuz,kimyon
Hamurun arasına sürmek için
Tereyağ yada katıyağ
Kavurmalı Kömbe Nasıl Yapılır?
Kavurmalı kömbe yapılışı:Malzemeler karıştırılıp yoğurulur,kulak memesinden bi tık sert hamurumuz ikiye kesilir,tepsinin alt kısmına gelecek hamur açılır ve bolca tereyağ yada katıyağ sürülür,tulo yapılır ve kendi etrafında çevrilir yumak haline getirilir,ikinci hamurda aynı şekilde yapılır,iç malzeme için yağla un biraz kavrulur,kıymalı yapacaksanız ayrı bi tavada kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrulur,içine yağ ve kuru soğan eklenip kavrulur,baharatlar ve tuz eklenir,soğuması için kenara alınır,ilk hamurumuz açılır tepsiye yerleştirilir,içine kavrulmuş un üzerine 1 paket doğranmış kavurma yada kavurduğumuz kıyma yayılır,üzerine diğer yumak açılır ve serilir,üzerine yumurta ve yoğurt karışımı sürülür,susam ve çörek otu serpilip 200 derece fırında pişirilir..

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply