Translate

Kare Börek Tarifi Malzemeleri

500 gram kıyma,1 tatlı kaşığı biber salçası,2-3 adet kurutulmuş kırmızı biber,1-2 adet sivri biber,1 adet soğan,Yarım çay kaşığı karabiber,10-15 adet kiraz domates,1adet yumurta sarısı
Hamur için:Yarım su bardağı süt,1’er çorba kaşığı yoğurt ve sirke,1 adet yumurta akı,2 çorba kaşığı sıvıyağ,Yeteri kadar un veBir tutam tuz

Kare Börek Nasıl Yapılır?
Kare börek  yapılışı için:Kıyma ,salça,ince doğranmış kırmızı biber,sivribiber,doğranmış soğan be karabiberi iyice karıştırın. Daha sonra kenara alın.Hamur için süt,yumurta akı,yoğurt ve sirkeyi karıştırın. Azar azar un ilave edip, diğer taraftanda karıştırarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Tuzunu ayarlayıp, 30 dakika dinlendirin.Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Bezelere sıvıyağ sürerek elinizle pasta tabağı büyüklüğünde açın. Kenarlarını katlayıp kare şekli verin. Fırın tepsisine kat yeri tepsiye gelecek şekilde ters çevirip yerleştirin.Üzerlerine harcı yayıp,ortalarına kiraz domates yerleştirin. Kenarlar kısımlarına yumurtanın sarısını sürün..Fırını ısınmaya alın ve 160 derece ayarda kenarları kızarana dek pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip, ılık olarak servis yapın

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply