Translate

Kapalı Pide

Kapalı Pide Tarifi Malzemeleri

1 adet haşlanmış patates
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
alabildiği kadar un
İç malzemesi
1 paket mantar
300 gram kıyma
2 tane büyük soğan
2 tane kapya kırmızı biber
1 tane haşlanmış patates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 tuz, kırmızı biber , karabiber, kekik
 Kapalı Pide Nasıl Yapılır?
Kapalı Pide yapılışı için;öncelikle hamuru mayalıyoruz.Ön mayalama için süt , şeker ve mayayı karıştırıp 10 dakika bekletin. Köpük köpük olunca yoğurt , sıvı yağ , haşlanmış ve ezilmiş patatesi birde tuzu ekleyerek karıştırın. En son unu ilave ederek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Mayalanması için sıcak bir ortamda bekletin. İç malzemesi için tavaya sıvı yağı koyun. Önce kıymayı ve sonra diğer malzemeleri koyarak suyunu çekinceye kadar pişirin ( soğan, mantar , rendelenmiş patates ve baharatlar ) pişen iç harcı soğutun. İki katına çıkan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp üstü kapalı şekilde 10 dakika kadar bekletin. Merdane yardımıyla bir karış eninde ve boyunda açın. İç malzemeyi ortasına koyun. Kenarlarını ortada birleştirip kapatın. 175 derece fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.Evde kapalı pide yapılışı bu şekildedir.Afiyet olsun

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply