Translate

Kabaran Bazlama Tarifi Malzemeleri

1,5 su bardağı ılık su 
1,5 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı ( silme ) tuz 
bir paket yaş maya 
alabildiği kadar un 

Kabaran Yumuşak bazlama nasıl yapılır?
Kabaran bazlama yapılışı için  ılık su , süt, şeker ve mayayı mayalama kabımıza alıp karıştırıyoruz. 5 dakika bekleyerek mayanın köpürerek çözülmesini sağlıyoruz. Ön mayalama yaptıktan sonra sıvı yağ , tuz ve unumuzu yavaş yavaş dökerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Hamur elinizden kurtulduktan sonra hafif yağlayarak toparlıyoruz. Yoğurduğunuz hamur ne kadar yumuşak olursa bazlamalar da o kadar pofidik olur.Bir saat kadar bekleterek hamurumuzu mayalandırıyoruz.Mayası gelen hamuru tekrar hafifçe yoğurup tezgahı unlayarak rulo yapıyoruz. Mandalina büyüklüğünde bezeler keserek yuvarlıyoruz.Bu esnada üzerine bir örtü seriyoruz. Yuvarladığımız bezeleri hafif unlayarak elimizle bastırarak küçük tatlı tabağı boyutunda açıyoruz. 10 dakika üstü örtülü bir şekilde mayalandırıyoruz.Teflon tava ısıtıldıktan sonra kısık ateşte önlü arkalı pişiriyoruz.Yumuşacık bazlama servise hazır,afiyet olsun. 

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply