Translate

Kabak Çitmesi

Kabak Çitmesi Tarifi Malzemeleri

1 adet orta boy soğan 
5 yemek kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağı 
2 adet kabak 
2 diş sarımsak 
3/4 su bardağı domates rendesi 
Yarım tatlı kaşığı salça 
1 yemek kaşığı kısırlık bulgur 
8-9 dal dereotu 
1 tatlı kaşığı pulbiber 
Çay kaşığının ucuyla karabiber 
Sıcak su
Tuz

Üzeri için:1 küçük kase yoğurt+3 diş sarımsak +Tuz
Kabak Çitmesi Nasıl Yapılır?
Tencereye sıvı yağ alınır.İnce doğranmış soğan biraz kavrulur ve sonra küçük doğranmış sarımsak eklenir.İkisi kavrulunca domates ve salça eklenip çevrilir.Doğranmış dereotu eklenir.Küp doğranmış kabaklar eklenip bir iki dakika kavrulur.Üzerini az geçecek kadar sıcak su,bulgur,pulbiber,karabiber ve tuz eklenip karıştırılıp pişirilir.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp servis edilir

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply