Translate

Ispanaklı Gözleme Tarifi Malzemeleri

1 su bardağı süt
yarım su bardağı su 
1,5 tatlı kaşığı tuz 4,5 su bardağı un ( un miktarı değişebilir, ele yapışmayan yumuşak bir hamur olucak )tam buğday unu kullandım.Siz normal unla da yapabilirsiniz. 
İç malzemesi
1 kilo ıspanak
250 gram kıyma
4 tane soğan
tuz ve karabiber
yarım çay bardağı sıvı yağ

Ispanaklı Gözleme Nasıl Yapılır?
Ispanaklı gözleme yapılışı:İyice yıkadığınız ıspanakları ince ince doğrayın. Tencereye küp küp doğradığınız soğanları , kıymayı ve sıvı yağı alıp pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip ocağın altını kapatın. Bu karışımı sıcak sıcak doğradığınız ıspanakların üzerine döküp karıştırın.Soğumaya bırakın.Su,süt ve tuzu karıştırın.Unu kontrollü ekleyerek ele yapışmayan yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. 12 tane beze elde ettim. Bezeleri yarım saat dinlendirin. Dinlenen bezeleri unlayarak servis tabağı büyüklüğünde açın.Açtığınız bezenin yarısına ıspanaklı harçtan koyun ve diğer yarısını onun üstüne kapatın.Kenar kısımlarını elinizle bastırarak kapatın. Ispanaklı harcın suyunu süzdürerek hamurun üzerine yayın. Kızgın tavada önlü arkalı pişirin. Piştikten sonra , her iki tarafına fırça yardımıyla tereyağı sürün.Gözleme ıspanaklı hazır.Sıcak sıcak yiyin.Afiyet olsun

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply