Translate



Hingel

Hingel Sivas Usulü Tarifi

2 su bardağı su
2 yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı kadar un(daha fazlada olabilir,baya sert bi hamur olmalı)
İç malzemesi için
6 ,7 tane patates
1 kuru soğan

1 yemek kaşığı salça
Tuz,pul biber,karabiber
Üzeri için
Sarımsak ve tuzla karıştırdığımız yoğurt
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağ
Biraz sıvı yağ
Biraz salça
Pul biber
Hingel Sivas Usulü Nasıl Yapılır?
Hamur malzemesi karıştırılarak,oldukça sert bir hamur yoğurulur,biraz dinlendirilir,birkaç büyük yumak şeklinde hamur ayrılır,unladığımız açma tahtasında mantı hamurundan biraz daha kalın açılıp ,çay bardağıyla yuvarlaklar kesilir,önceden haşlayıp ezdiğimiiz,doğradığımız kuru sağanla kavurduğumuz salçalı sosu katıp karıştırdığımız,patatesten bir miktar konulup kapatılır,hepsi bitince ,kaynayan tuzlu suda haşlanır,sarımsaklı yoğurdu dökülür,üzerine salçalı sos ilave edilip nane ile süslenir.Sivasın meşhur yemeği hingel mantısı hazır,afiyet olsun

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply