Translate

Hazır Yufkadan Kol Böreği

Hazır Yufkadan Kol Böreği Tarifi Malzemeleri

1 kilo yufka
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
Çok az tuz
İç malzemesi için
700 gr ıspanak
250 gr kıyma
1 kuru soğan(ben koymadım)
Tuz,karabiber,pulbiber,kırmızı toz biber
Bir tatlı kaşığı kadartereyağ ve biraz sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
Üzeri için
1 yumurta sarısı(kalan yoğurtlu sosa eklenip karıştırılacak)
Susam ve çörek otu

Hazır Yufkadan Kol Böreği Nasıl Yapılır?
Öncelikle ıspanaklar güzelce doğranıp ,yıkanır,suyu iyce süzülmesi için makarna süzgecine konulur,kıyma kendi suyunu salıp çekene kadar kavrulur,tereyağ ve sıvı yağ eklenir ,doğranmış soğanlar biraz kavrulur,bir tatlı kaşığı kadar salça eklenip kavrulur,baharatlar eklenir,ıspanaklarla güzelce biraz kavrulur,tuzunu da katıp altını kapatıyoruz,iç malzememiz soğuması için kenara alınır,sos malzemeleri karıştırılır(yoğurt,tuz,sıvı yağ,2 yumurta),bir yufka güzelce serilir,her yerİne sostan sürülür,iki kenardan ve üstten içe doğru çok az katlanır,üst kısma uzunca iç malzeme konulur,rulo gibi sarılıp,iki uctan birleştirilir(videoda gelicek.Üzerilerine kalan sosa bir yumurta sarısı eklenip karıştırılır ve sürülür,susam ve çörek otu serpilip 180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirilir.Kol börek hazır,afiyet olsun

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply