Translate

Güveçte Orman Kebabı

Güveçte Orman Kebabı Nasıl Yapılır?

1 kilo dana yada kuzu kuşbaşı
4 patlıcan
4 patates
Haşlanmış bezelye bir miktar(konserve ise haşlamayın)
Arzuya göre havuç(biz koymadık)
Yeşil biber
Yarım kavanoz donates sos yada 3,4 adet soyulup küçük doğranmış domates
Tuz,karabiber,kimyon,pulbiber
Terayağ ve sıvıyağ
2 kaşık karışık salça(biraz domates salçası,birazda biber salçası)
1 kuru soğan(biz koymadık)

Güveçte orman kebabı tarifi:Güveçte orman kebabı yapılışı için;et kendi suyunu salıp çekince içine kaynar su eklenip iyice yumuşayana kadar pişirilir,daha sonra biraz tereyağ ve sıvı yağ eklenip soğanla kavrulur,biberler eklenir kavurmaya devam edilir,domates sos,tuz ve baharatlarla biraz daha pişirilir ve altı kapatılır,patates ve patlıcanlar(patlıcanı kararmaması için tuzlu ve limonlu suda bekletttik) küp küp doğranıp,az biraz sıvı yağ ve tuz ile karıştırılıp fırında kızartılır(yağda da kızartanilirsiniz) sonra bütün malzeme karıştırılıp güveçlere pay edilir,üzerilerine salçalı sos dökülür,üzerilerine birer dilim domates konulup fırına verilir,biraz pişince çıkarılıp kaşar eklenip ,tekrar fırına gönderilir,kaşarlar eriyince hemen alın.Güveçte orman kebabı yapılışı hazır,afiyet olsun.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply