Translate


Gül Tatlı

Gül Tatlısı Tarifi Malzemeleri

150 gr tereyağ veya margarin 
1 yumurta 
1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağ 
1 çay bardağı yoğurt 
1 yemek kaşığı sirke
( Elma kullandım ) 
1 su bardağı irmik 
Aldığı kadar un ( 3 su bardağı kullandım ) 
Yarım paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
Şerbet yapmak için;
3 su bardağı su 
2,5 su bardağı toz şeker 
1 tatlı kaşığı limon suyu 
Şerbet malzemeleri bir tencere içerisinde 15 dakika kaynatılır, soğumaya bırakılır. 

Gül Tatlısı Nasıl Yapılır?
Gül tatlısı yapılışı:Yoğurma kabına oda ısısında bekletilen tereyağ veya margarin , yumurta, yoğurt, sıvı yağ, sirke iyice karıştırılır. Kabartma tozu, vanilya, un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak kıvamda hamur yoğrulur.10 dakika dinlendirilerek 2 'ye bölünür. Her bir parçası 3-4 mm kalınlığında açılır.Çay bardak ile  yuvarlak kesilir.Dört yuvarlak parça yarıları üst üste gelecek şekilde yan yana dizilir .Rulo şeklinde sarılır. Ortadan 2 ye kesilir.Hafif yağlanmış tepsiye dizilir . Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Tatlı sıcak şerbeti soğuk üzerine dökülür. 3-4 saat bekletilir. Dinlendikçe şerbetini çeken tam ölçülü tarifimi mutlaka denemenizi öneririm.Gül şekilli tatlı  hazır,Afiyet olsun.

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply