Translate


Gül Tatlı

Gül Tatlısı Tarifi Malzemeleri

150 gr tereyağ veya margarin 
1 yumurta 
1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağ 
1 çay bardağı yoğurt 
1 yemek kaşığı sirke
( Elma kullandım ) 
1 su bardağı irmik 
Aldığı kadar un ( 3 su bardağı kullandım ) 
Yarım paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
Şerbet yapmak için;
3 su bardağı su 
2,5 su bardağı toz şeker 
1 tatlı kaşığı limon suyu 
Şerbet malzemeleri bir tencere içerisinde 15 dakika kaynatılır, soğumaya bırakılır. 

Gül Tatlısı Nasıl Yapılır?
Gül tatlısı yapılışı:Yoğurma kabına oda ısısında bekletilen tereyağ veya margarin , yumurta, yoğurt, sıvı yağ, sirke iyice karıştırılır. Kabartma tozu, vanilya, un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak kıvamda hamur yoğrulur.10 dakika dinlendirilerek 2 'ye bölünür. Her bir parçası 3-4 mm kalınlığında açılır.Çay bardak ile  yuvarlak kesilir.Dört yuvarlak parça yarıları üst üste gelecek şekilde yan yana dizilir .Rulo şeklinde sarılır. Ortadan 2 ye kesilir.Hafif yağlanmış tepsiye dizilir . Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Tatlı sıcak şerbeti soğuk üzerine dökülür. 3-4 saat bekletilir. Dinlendikçe şerbetini çeken tam ölçülü tarifimi mutlaka denemenizi öneririm.Gül şekilli tatlı  hazır,Afiyet olsun.

Hakkımda sibel özer

Mutfağımda pişirdiğim mis kokulu yemekleri sizlerle paylaşıyorum.Yemek yapmak,yemek tarifleri yazmak ve yemek fotoğrafları çekmek en büyük hobim.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply