Translate


Gerçek Nevzine  Tatlısı Tarifi Malzemeleri

125 gram yumuşak tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı tahin
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
3,5-4 su bardağı un (Kontrollü dökün)
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
5-6 damla limon suyu
Yarım su bardağı pekmez


hamura çizik atın
soğuk şerbet dökün













Gerçek Nevzine  Tatlısı Nasıl Yapılır?
Nevzine  tatlısı yapımı için:Şerbeti için su ve şeker yirmi yirmi beş dakika kaynatılır.Sonra limon suyu eklenip beş dakika daha kaynatılır.Sonra ocaktan alınıp içine pekmez eklenip karıştırılır ve soğutulur.
Hamuru için tereyağ,sıvı yağ,süt,tahin ve  sirke karıştırılır.Ceviz ve kabartma tozu eklenir.En son un eklenip yumuşak bir hamur yapılır.Bor cam yağlanıp hamur döşenir.Üzerine çatalla çizikler atılıp önceden ısınmış 185 derece fırında pişirilir.İlk sıcaklığı geçen tatlının üzerine soğuk şerbet dökülür.Çekmesi için iki üç saat bekletilir.Sonra servis edilir.Gerçek Nevzine  tatlısı yapılışı bu şekildedir.Afiyet olsun

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply