Translate


Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi Malzemeleri

2 kg irmik.
400 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1, 5 kg şeker.
2 su bardağı un
1 litre süt

1 litre su
2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm kuş üzümü de olur.
Yaklaşık 4 su bardağı kavrulmuş kabuğu soyulmuş yer fıstığı.
Fıstıklı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?
Fıstıklı İrmik Helvası Yapılışı:Tencere içine yağı alıp eritin.Un ve irmik ekleyip pembe renk olana kadar pişirin.Unu eleyerek eklemeniz daha iyi olur.Ocaktan alıp üzerine toz şeker ekleyin.Yavaşça karıştırın.Mutlaka karıştırın sıcak irmik şeker ile birlikte topak oluşturabilir bu yüzden mutlaka karıştıralım.Sonra ocağa alalım ve üzerine süt ekleyelim.Su ve üzüm ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.Suyunu çekmesi sonunda fıstıkları ekliyoruz.İki kez taşacak şekilde pişirmeye davam edelim.Pişme sonrası altını kapatalım ve dinlenmeye alalım.20 dakika dinlendirip sonra servis edelim.Fıstıklı irmik helva hazır,afiyet olsun

hakkımda sibel özer

Mutfağımdan gelen mis kokulu yemekleri ve yemek tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply