Karnıyarık

Fırında Karnıyarık Tarifi Malzemeleri

1 kilo patlıcan
400gr kadar kıyma
Biraz salça
Sıvıyağ
2 yada 3 tane domates
1 tane kuru soğan
2 tane yeşil biber
Tuz,karabiber,pulbiber,kimyon

Fırında Karnıyarık Nasıl Yapılır?
Fırında karnıyarık yapılışı için:Patlıcanlar alacalı soyulup,orta kısmına uzunca derin bi çizgi yapılır,sıvıyağda kızartılır,havlu kağıt üzerine bırakılır(fazla yağını atsın diye) Ben bi kısmınıda patatesle yaptım ,patatesi soyup ortadan ikiye kestim ve içlerini oydum,kızarttım,kıymayı tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirdim az bi sıvıyağ ekleyip,yemeklik doğranan kuru soğanla kavrulur daha sonra minik minik doğradığım biberlerle soteledim,yarım kaşık salça ilave edip kavurmaya devam ettim,soyup minik minik doğradığım domatesle kavurmaya devam ettim,tuz ve baharatlarını ekledim,altını kapatmaya yakın ince kıyılmış az bi maydonoz eklenir,karıstırılıp altı kapatılır,iç malzeme patlıcanların içine ve patateslerin içine doldurulur,üzerlerine birer ince dilim dometes konur,bir kaşık salça ve tuz,2 bardak kadar suyla açılır ve tepsiye dökülür,180 derecede pişirilir,afiyet olsun

Hakkımda Sibel

Mutfağımda pişirdiğim mis kokulu yemekleri sizlerle paylaşıyorum.Yemek yapmak,yemek tarifleri yazmak ve yemek fotoğrafları çekmek en büyük hobim.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply